Οι δράσεις του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας – «Ξενώνας Ραψάνη» του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, συνεχίζονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο χωριό της Ραψάνης. Το προηγούμενο σαββατοκύριακο έλαβαν χώρα στην κεντρική πλατεία της Ραψάνης δύο ιδιαίτερες δράσεις οικολογικού χαρακτήρα για μικρούς και μεγάλους

Το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης, είχαμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας για άλλη μία χρονιά τη Μένη Χατζηπαναγιώτου (Rosmarino) και να μάθουμε πώς μπορούμε να παρασκευάσουμε τα δικά μας εντομοαπωθητικά από φυσικά υλικά. Με βάση το κερί και το λάδι, χρησιμοποιήσαμε αιθέρια έλαια από φυτά που βρίσκουμε γύρω μας και υλοποιήσαμε βήμα βήμα δύο διαφορετικές συνταγές. Στο τέλος, είχαμε την ευκαιρία να διαλέξουμε το αντικουνουπικό που μας άρεσε περισσότερο και να το δοκιμάσουμε στο σπίτι. Ευχαριστούμε θερμά την Μένη Χατζηπαναγιώτου για την καθοδήγηση και τις πληροφορίες που μας μετέδωσε.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 7 Αυγούστου 2022, πραγματοποιήσαμε τη δράση με τίτλο «Που πηγαίνουν τα χαλασμένα παιχνίδια;», με την Ηράκλεια Καραγιαννιού, εμψυχώτρια ομάδων με ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Εκεί συγκεντρώσαμε παιχνίδια που έχουν χαλάσει ή που δεν μας αρέσουν πια και βάζοντας τη φαντασία μας να δουλέψει, κόβοντας, κολλώντας και ζωγραφίζοντας, συνεργαστήκαμε και δημιουργήσαμε νέα χρηστικά αντικείμενα. Στο τέλος, συζητήσαμε για την έννοια της επαναχρησιμοποίησης και για τη σημασία της στην καθημερινότητά μας και τη φροντίδα του περιβάλλοντος. Ευχαριστούμε πολύ την Ηράκλεια Καραγιαννιού για την όμορφη δράση και τους προβληματισμούς που μας έθεσε.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των επόμενων δράσεων – εκδηλώσεων στην Ραψάνη εδώ.

© 2023 Ξενώνας Ραψάνης |  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Ακολουθήστε μας: