Καθώς ο Αύγουστος φτάνει προς το τέλος του, οι δράσεις που υλοποιούνται από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας – «Ξενώνας Ραψάνης» του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, ολοκληρώνονται την Πέμπτη στις 24 Αυγούστου 2023 σε φεστιβαλικό κλίμα.

Το απόγευμα στις 19:00, στο Ανήλιο της Ραψάνης, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο κομποστοποίησης, με τίτλο: «Πώς φτιάχνουμε χώμα; Δημιουργούμε μια μηχανή γόνιμου χώματος». Μία ξεχωριστή και πολύ ενδιαφέρουσα οικολογική δράση για μικρούς και μεγάλους, υπό την καθοδήγηση του Θανάση Μακρή και την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, η αυλαία των φετινών καλοκαιρινών δράσεων θα πέσει μουσικά, με τον σπουδαίο κιθαρίστα, Μπάμπη Παπαδόπουλο και την παράσταση που θα πραγματοποιήσει με τίτλο Electric Solo

Ο κιθαρίστας Μπάμπης Παπαδόπουλος, γνωστός μέσα από την πορεία του συγκροτήματος Τρύπες, αλλά και από την μετέπειτα διαδρομή του, είτε μέσα από τις προσωπικές του δουλειές, είτε μέσα από τις συνεργασίες του, έχει ήδη αφήσει το στίγμα του στην ελληνική μουσική πραγματικότητα.

Μπάμπης Παπαδόπουλος – Electric Solo

Στις συναυλίες του με τίτλο Electric Solo παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με δικές του οργανικές συνθέσεις, κομμάτια απ’ όλη την μουσική διαδρομή του, με έντονα στοιχεία αυτοσχεδιασμού.

Σε αυτό το μουσικό ταξίδι ο Μπάμπης Παπαδόπουλος με εργαλεία του την κιθάρα του, fx και loops περνάει από το λυρισμό στον κόσμο των ηχητικών εντυπώσεων δημιουργώντας έντονες εικόνες με  διαθέσεις και συναισθήματα· σε πλήρη ανάπτυξη όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τον ήχο του τόσο ιδιαίτερο, αναγνωρίσιμο και εν τέλει αγαπητό.

Προσωπική δισκογραφία Μπάμπη Παπαδόπουλου:

  • Σκηνές Από Ένα Ταξίδι, Puzzlemusik, CD, 2008
  • Απ΄ Τη Σπηλιά Του Δράκου, Puzzlemusik, CD, 2010 – Inner Ear, LP, 2012 – Puzzlemusik, Remaster CD, 2021
  • Το Μικρό Ψάρι (σάουντρακ της ομώνυμης ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη), Feelgood Records, EP, 2014
  • Μέσα Στον Πόνο Είναι Η Χαρά-Μες Στη Χαρά Είναι Ο Πόνος,

Puzzlemusik, CD, 2015 – Puzzlemusik / B-other Side, LP, 2016

  • Βορεάδες (μουσική από την ομώνυμη παράσταση της ομάδας χορού Creo Dance Company), Puzzlemusik, CD, 2018
  • Παραλογές Tου Άχρηστου, Puzzlemusik, CD, 2019
  • «Electric Solo», Defkaz, CD, 2022

Links:

 

▶ Site: http://babispapadopoulos.gr/

▶ Facebook: www.facebook.com/PapadopoulosBabis

YouTube

Soundcloud

© 2023 Ξενώνας Ραψάνης |  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Ακολουθήστε μας: