Διανύοντας την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου, οι καλοκαιρινές δράσεις που διοργανώνει το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας – «Ξενώνας Ραψάνης» του ΑΠΘ, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, συνεχίζονται με αμείωτη διάθεση στη Ραψάνη, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, κατοίκων και επισκεπτών του χωριού.

Την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023, στο χωριό της Ραψάνης, θα πραγματοποιηθεί για ακόμη μία χρονιά, το καθιερωμένο πλέον κυνήγι θησαυρού «Αναζητώντας το χαμένο θησαυρό στα σοκάκια της Ραψάνης». Τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση της δράσης έχει αναλάβει ομάδα παιδιών του χωριού, πραγματοποιώντας τακτικές ομαδικές συναντήσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, κατά το προηγούμενο διάστημα. Η αγαπημένη αυτή δράση, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα συνεργασίας, δημιουργικότητας, και ενεργής εμπλοκής στην ομάδα. Η αφετηρία θα βρίσκεται στις 18:30 στην Κεντρική Πλατεία του χωριού.

Την επόμενη ημέρα,  Παρασκευή 18 Αυγούστου, στις 19:00, στην κεντρική πλατεία, θα ξεκινήσει το εργαστήρι ηχητικής εξερεύνησης για παιδιά, με τίτλο «Βγήκα ψηλά στον Όλυμπο να ακούσω τη Ραψάνη». Η μουσικοπαιδαγωγός, sound artist Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, μέσα από το βιωματικό αυτό εργαστήριο, θα μυήσει τους νέους της Ραψάνης στον κόσμο του ηχοτοπίου, δηλαδή των ήχων που ακούμε σε κάθε τόπο, σε κάθε μέρος, στο σπίτι, στο σχολείο, στη δουλειά, στο δρόμο. Σκοπός είναι η  σύνδεσή μας με το καλοκαιρινό ηχοτοπίο της Ραψάνης και η κατανόηση του ηχητικού κόσμου που μας περιβάλλει. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, θα πραγματοποιηθούν ηχητικά παιχνίδια, ηχοπερίπατος εντός του χωριού και καταγραφή ήχων για τη δημιουργία ενός ηχοχάρτη της Ραψάνης.

Το διήμερο των δράσεων κλείνει με αστροπαρατήρηση! Για μία ακόμη χρονιά, την Παρασκευή 18 Αυγούστου και ώρα 21:00, στην περιοχή Αλώνι του χωριού της Ραψάνης, θα υλοποιηθεί εργαστήρι αστρονομίας, με τίτλο «Ο άνθρωπος και η απεραντοσύνη του σύμπαντος», από το Δημοτικό Αστεροσκοπείο της Λάρισας. Το εργαστήρι αποτελεί μία βιωματική εμπειρία αστροπαρατήρησης, κάτω από τον έναστρο νυχτερινό ουρανό της όμορφης Ραψάνης. Οι συμμετέχοντες/ουσες στη δράση θα ταξιδέψουν, μέσα από το τηλεσκόπιο, σε άγνωστες περιοχές του σύμπαντος, γνωρίζοντας τη Σελήνη, αστρικά σμήνη και γαλαξίες.

© 2023 Ξενώνας Ραψάνης |  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Ακολουθήστε μας: