Οι δράσεις του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας – «Ξενώνας Ραψάνης» του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, συνεχίζονται με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Αυτή την εβδομάδα «πλάσαμε» τα δικά μας κόμικς, παρατηρήσαμε φανερούς αστερισμούς και μπήκαμε σε νέες κινηματογραφικές «περιπέτειες».

Τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022, καλωσορίσαμε τον κομίστα Μάριο Μπόρα για τη δράση «Ραψάνη όμορφα.. κόμιξ»! Με καλλιτεχνική διάθεση, μαζευτήκαμε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης και μάθαμε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε τα δικά μας κόμιξ, δίνοντας μορφή στις φανταστικές μας ιστορίες, τους ήρωες και τις ηρωίδες μας. Στη συνέχεια, δοκιμάσαμε να σχεδιάσουμε φιγούρες και να δημιουργήσουμε χαρακτηριστικά εξώφυλλα κόμιξ. Ευχαριστούμε θερμά τον Μάριο Μπόρα για την παρουσία του και την υπομονετική του διάθεση να μας γνωρίσει τον κόσμο των κόμιξ. 

Την Τρίτη 9 Αυγούστου 2022, ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία αστροπαρατήρησης στο Αλώνι της Ραψάνης από το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας! Μικροί και μεγάλοι από την Ραψάνη αλλά και την γύρω περιοχή, ακούσαμε με ενδιαφέρον τον κύριο Γιάννη Χουϊνάβα και ακολουθώντας τις οδηγίες του, εντοπίσαμε ορατούς αστερισμούς. Στη συνέχεια, παρατηρήσαμε  μέσα από το τηλεσκόπιο, με περίσσιο εντυπωσιασμό, τη σελήνη, τον κρόνο και άλλα αστέρια. Με προτροπή του κύριου Χουϊνάβα και τη συμφωνία όλων των συμμετεχόντων και συμμετεχουσών, η δράση αυτή αφιερώθηκε στη μνήμη του σπουδαίου αστροφυσικού, Διονύση Σιμόπουλου. Ευχαριστούμε από καρδιάς το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας και τον κ. Χουϊνάβα για την μοναδική εμπειρία που μας χάρισαν.

Την Τετάρτη 10 και Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022, ακολούθησε το κινηματογραφικό διήμερο στο  Μουσείου Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης, σε συνεργασία με το Ταράτσα Film Festival Λάρισας. Κάτοικοι της Ραψάνης αλλά και της γύρω περιοχής, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ταινίες μικρού μήκους που ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Ευχαριστούμε πολύ το Taratsa Film Festival και την Ολυμπία Καλαμπαλίκη για την παρουσία της και τη διάθεση των ταινιών. 

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των επόμενων δράσεων – εκδηλώσεων στην Ραψάνη εδώ.

© 2023 Ξενώνας Ραψάνης |  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Ακολουθήστε μας: