Οι Αυγουστιάτικες δράσεις του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας – «Ξενώνας Ραψάνης», σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης,  συνεχίστηκαν με ένα ξεχωριστό διήμερο πολυφωνικού τραγουδιού με την αγαπημένη μας Ναταλία Λαμπαδάκη. Την Πέμπτη 3 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε τρίωρο σεμινάριο πολυφωνικού τραγουδιού, στο μουσείο Οίνου και Αμπέλου, στο οποίο η Ναταλία Λαμπαδάκη εισήγαγε ομάδα μαθητών, που εκδήλωσε ενδιαφέρον, στην τέχνη της πολυφωνίας και της συνεργατικής έκφρασης μέσω του τραγουδιού, διδάσκοντας ένα παραδοσιακό επτανησιακό τραγούδι. Η ομάδα των μαθητών ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό και το αποτέλεσμα αυτής της ομαδικής διαδικασίας ήταν εντυπωσιακό!

Η συνέχεια δόθηκε την επόμενη μέρα, την Παρασκευή 4 Αυγούστου, στο κατάμεστο από κόσμο υπαίθριο θεατράκι του μουσείου Οίνου και Αμπέλου. Η Ναταλία Λαμπαδάκη μαζί με μαθητές της από το εξαιρετικό πολυφωνικό εργαστήρι της που τρέχει στην Αθήνα, μας παρουσίασαν πολυφωνικά τραγούδια από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και του κόσμου. Οι υπέροχες φωνές της ομάδας του πολυφωνικού εργαστηρίου και οι όμορφές μελωδίες των τραγουδιών, μας μάγεψαν και μας συγκίνησαν σε μια βραδιά στη Ραψάνη  που δε θα ξεχάσουμε. Η συναυλία έκλεισε, μέσα σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και χειροκροτημάτων, με τη Ναταλία Λαμπαδάκη να καλεί τους μαθητές του σεμιναρίου της προηγούμενης ημέρας να τραγουδήσουν όλοι μαζί το τραγούδι που διδάχτηκαν!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη Ναταλία Λαμπαδάκη, καθώς επίσης και τους μαθητές της από το πολυφωνικό εργαστήρι, τους: Κωνσταντίνο Βάσιο, Γρηγοριάδου Λήδα, Καραγιάννη Δημήτρη, Λαγούρη Χριστίνα, Παυλίδη Μαρίλια, Τάτσιου Βίκυ, Φωτοπούλου Σίσσυ, Μακρυνιώτη Αγγελική, για τη χαρά και τη συγκίνηση που μας πρόσφεραν!

© 2023 Ξενώνας Ραψάνης |  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Ακολουθήστε μας: