Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας – «Ξενώνας Ραψάνης» του Α.Π.Θ. ανακοινώνει με χαρά, για μία ακόμη χρονιά, την έναρξη των αυγουστιάτικων δράσεων εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα στη Ραψάνη, με ένα δυναμικό διήμερο ψυχαγωγικών και δημιουργικών δράσεων στις 01 και 02 Αυγούστου 2023.

Την Τρίτη 01/08 και ώρα 19:00, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου Ραψάνης, θα πραγματοποιηθεί Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και τον “Μύλος Παππά Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων”, με τίτλο “Κάρτες, επιστολικά δελτάρια για μικρούς και μεγάλους!”. Τι είναι τα επιστολικά δελτάρια και οι καρτ- ποστάλ; Τι απεικονίζουν συνήθως οι κάρτες; Για ποιόν λόγο αλληλογραφούν οι άνθρωποι μ’ αυτόν τον τρόπο; Μια βιωματική γνωριμία με μια άλλη μορφή επικοινωνίας και μία προσέγγιση στις όψεις του ωραίου σε κάθε τόπο, όπως αυτές αποτυπώνονται στις κάρτες κάθε εποχής. Φτιάχνουμε τις δικές μας ταχυδρομήσιμες κάρτες, έτοιμες να ταξιδέψουν γεμάτες καλοκαιρινές ευχές και αναμνήσεις διακοπών!

Τον Σχεδιασμό και την επιμέλεια του προγράμματος έχει η Κωνσταντίνα Κόντσα, Αρχαιολόγος- Κοινωνική Ανθρωπολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων και τους Συντελεστές Υλοποίησης αποτελούν οι Νικολέττα Νταγγάρα,   Πολιτιστική Διαχειρίστρια του Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, Δήμητρα Τζήτσκα, Κοινωνική Ανθρωπολόγος και Δήμητρα Μορουσού, Κοινωνική Ανθρωπολόγος.

Την Τετάρτη 02/08 και ώρα 20:00, θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της Ραψάνης φιλικός αγώνας βόλλεϋ νέων της Ραψάνης, “Μελιτζάνες Vs Κολοκύθια”. Στόχος της δράσης αυτής είναι να προάγουμε το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργασία, μέσα από μία συμμετοχική δραστηριότητα. Με άξονα την ευγενή άμιλλα, φοράμε τα αθλητικά μας και ετοιμαζόμαστε για ένα αξέχαστο παιχνίδι, στο οποίο είμαστε όλοι και όλες νικητές και νικήτριες!

Σας περιμένουμε, να περάσουμε μαζί, ένα δημιουργικό και ευφάνταστο διήμερο γεμάτο ζωντάνια!

© 2023 Ξενώνας Ραψάνης |  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Ακολουθήστε μας: