Η δεύτερη εβδομάδα των δράσεων του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας – «Ξενώνας Ραψάνης» του Α.Π.Θ, που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, ολοκληρώθηκε, κλείνοντας με ένα πλούσιο διήμερο δράσεων.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 12 Αυγούστου 2023, υπό την καθοδήγηση του βιοκαλλιεργητή Νίκου Μυσιρλή, και με τη συμμετοχή των μελών του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο του Αγροτικού Ιατρείου Ραψάνης, η δράση με τίτλο  «Δημιουργώντας ένα δημόσιο βοτανόκηπο στο χωριό μας».  Η συλλογική, οικολογική δράση, αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινότητα, με τα παιδιά να δείχνουν αμείωτο ενδιαφέρον και ζήλο, καθ’ όλη τη διάρκεια. Φυτεύτηκαν φασκόμηλο, λεβάντα και άλλα αρωματικά φυτά και βότανα, μεταμορφώνοντας έναν παραμελημένο χώρο σε έναν δημόσιο κήπο, δημιουργώντας μία πολύχρωμη εικόνα απαράμιλλης ομορφιάς.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 13 Αυγούστου, η σκυτάλη δόθηκε στο εργαστήρι κεραμικής με τίτλο «Σε ένα κομμάτι πηλό αποτυπώνω την φύση», όπου υποδεχτήκαμε τους νέους της Ραψάνης στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου, με την προσέλευσή τους να είναι μαζική.  Δίπλα στους εξαιρετικούς κεραμίστες, Λία Παπαηλία και Γιάννη Ψαρά, και με τη συμμετοχή μελών του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, είχαμε την τύχη να συμμετέχουμε σε ένα εξαιρετικά δημιουργικό εργαστήρι κατασκευής πλακιδίων από πηλό,  όπου πάνω τους αποτυπώθηκαν στοιχεία της φύσης, με την μορφή αποτυπωμάτων και ιχνών, με σκοπό να ψηθούν, ώστε σε δεύτερο χρόνο να τοποθετηθούν διακοσμητικά σε δημόσιο χώρο στην κοινότητα της Ραψάνης. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, με τις δημιουργίες να είναι πολυάριθμες και μοναδικές.

Τα βράδια μας,  μας συνόδεψε το Taratsa Film Festival Larisas, το οποίο ταξίδεψε για ακόμη μία χρονιά στη Ραψάνη, και μας πρόσφερε δύο αξέχαστες βραδιές κινηματογράφου, στις 12 και 13 Αυγούστου, στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου, όπου είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε έξι ξεχωριστές και βραβευμένες ταινίες από το Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας.

© 2023 Ξενώνας Ραψάνης |  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Ακολουθήστε μας: