Οι αυγουστιάτικες δράσεις στο όμορφο χωριό της Ραψάνης συνεχίζονται δυναμικά με ένα γεμάτο σαββατοκύριακο περιβαλλοντικών και καλλιτεχνικών δράσεων που διοργανώνει ο Ξενώνας Ραψάνης του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης.

Το Σάββατο 12 Αυγούστου 2023 και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο του Αγροτικού Ιατρείου Ραψάνης η δράση με τίτλο  «Δημιουργώντας ένα δημόσιο βοτανόκηπο στο χωριό μας». Υπό την καθοδήγηση του βιοκαλλιεργητή Νίκου Μυσιρλή, και με τη συμμετοχή μελών του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, θα δημιουργήσουμε ένα βοτανόκηπο φυτεύοντας αρωματικά φυτά και βότανα. Στόχος της δράσης αυτής είναι η συμμετοχή και συνεργασία μικρών και μεγάλων στη δημιουργία ενός μικρού αλλά σημαντικού συλλογικού οικολογικού αποτυπώματος στην κοινότητα της Ραψάνης!

Την Κυριακή 13 Αυγούστου 2023 στις 19:00, στο Δημοτικό Σχολείο της Ραψάνης θα διεξαχθεί εργαστήρι κεραμικής με τίτλο  «Σε ένα κομμάτι πηλό αποτυπώνω την φύση» με τους κεραμίστες Λία Παπαηλία & Γιάννη Ψαρά και με τη συμμετοχή μελών του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας. Σκοπός της δράσης είναι η κατασκευή πλακιδίων από πηλό που πάνω τους θα αποτυπωθούν στοιχεία της φύσης, με την μορφή αποτυπωμάτων και ιχνών. Θα μας δοθεί η δυνατότητα να κατασκευάσουμε μικρές δημιουργίες με αποτυπώσεις φύλλων, καρπών κλπ. Τα πλακίδια που θα δημιουργήσουμε θα ψηθούν, ώστε σε δεύτερο χρόνο να τοποθετηθούν διακοσμητικά σε δημόσιο χώρο στην κοινότητα της Ραψάνης.

Τις ίδιες μέρες,  Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Αυγούστου 2023 στις 21:00, θα πραγματοποιηθούν κινηματογραφικές προβολές, καθώς το «Το Ταράτσα Film Festival Λάρισας ταξιδεύει στη Ραψάνη» για ένα ακόμη καλοκαίρι. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου θα παρακολουθήσουμε βραβευμένες ταινίες από το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, κλείνοντας με φεστιβαλικό και καλλιτεχνικό τρόπο  τις βραδιές μας!

© 2023 Ξενώνας Ραψάνης |  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Ακολουθήστε μας: