Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Αυγουστιάτικες δράσεις του τετραημέρου 8-11/8, του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας – «Ξενώνας Ραψάνης», οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης.

Την Τρίτη 8 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού η παράσταση Καραγκιόζη “Ο γάμος του μπάρμπα-Γιώργου” από το Θέατρο σκιών του απολαυστικού Παναγιώτη Παναγούλη. Πλήθος από παιδιά και ενήλικες παρακολούθησαν μέσα σε μια ατμόσφαιρά γέλιου, χαράς και ευθυμίας την ξεκαρδιστική παράσταση του μικρού μας καραγκιοζοπαίκτη, μια παράσταση που εκτός από τα ευτράπελα που συνέβησαν στο γάμο του Μπάρμπα-Γιώργου, περιείχε άλλες δύο μικρές ιστορίες σχετικές με τη Ραψάνη και πολλούς όμορφους αυτοσχεδιασμούς. Η παράσταση έκλεισε με ένα θερμότατο χειροκρότημα για τον ταλαντούχο Παναγιώτη, που επιμελήθηκε τα πάντα για τις ανάγκες της παράστασης, από τις όμορφες φιγούρες και το έξυπνο σενάριο, ως τη μουσική και την εξαιρετική ερμηνεία των χαρακτήρων!

Το τριήμερο που ακολούθησε ήταν αφιερωμένο στη δημιουργική γραφή. Για μία ακόμη χρονιά, είχαμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας την αγαπημένη Χαρούλα Αποστολίδου, φιλόλογο- συγγραφέα, σε ένα τριήμερο δημιουργικής γραφής, με τίτλο «Πιάστε τα Μολύβια!».

Την Τετάρτη 9/8, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Οίνου και Αμπέλου, αφού συστηθήκαμε και γνωριστήκαμε μεταξύ μας, η Χαρούλα Αποστολίδου μας εισήγαγε στη λογική της δημιουργικής γραφής. Με την καθοδήγησή και την εμψύχωσή της, ξεκινήσαμε να σχηματοποιούμε τη δική μας ιστορία, που διαδραματιζόταν στον τόπο της επιλογής μας και με τους χαρακτήρες που φανταστήκαμε. Την επόμενη μέρα, στις 10/8, ξανασυναντηθήκαμε στο μουσείο, έχοντας ολοκληρώσει τις ιστορίες μας και μέσα σε μια ατμόσφαιρα συγκίνησης και προσμονής παρουσιάσαμε τις ιστορίες μας και συζητήσαμε πάνω σε αυτές. Χειροκροτήματα, κλάματα, χαρά και γέλιο εναλλάσσονταν, ανάλογα με το περιεχόμενο των ιστοριών. Η μέρα έκλεισε βάζοντας τίτλους στις ιστορίες μας και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την Παρασκευή, 11/8, όπου πίνοντας καφέ ως παρέα πλέον, μοιραστήκαμε, ως ενθύμιο,  από ένα βιβλιαράκι που δημιουργήθηκε με τις ιστορίες όλων μας, κάναμε μια ανατροφοδότηση της δράσης και κάπου εκεί έκλεισε με ένα γλυκό χαμόγελο, μία εξαιρετική δράση σε δημιουργία, σε έκφραση, σε επικοινωνία, σε συναισθήματα, σε ομορφιά!

© 2023 Ξενώνας Ραψάνης |  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Ακολουθήστε μας: