Το τελευταίο διήμερο δράσεων του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας – «Ξενώνας Ραψάνης» του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή από παιδιά και μεγάλους.

Ολοκληρώνοντας το φετινό πρόγραμμα, την Πέμπτη 25 και Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022, στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ραψάνης είχαμε τη χαρά να δημιουργήσουμε παρέα με τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες ApSet, Ashos και Dimi, ένα συμμετοχικό γκράφιτι με νέους και νέες της Ραψάνης. Η δράση αυτή με τίτλο «Ζωγραφίζουμε την παράδοση με σπρέι και μπογιές», είχε στόχο να αναδείξει την παράδοση του τόπου της Ραψάνης, μέσα από ένα εικαστικό έργο με θέμα την αμπελουργία, καθώς και να ζωντανέψει τον αναξιοποίητο χώρο του σχολείου. Μέσα από αυτή τη συλλογική και καλλιτεχνική διαδικασία, συνδέσαμε τη σύγχρονη μορφή τέχνης του γράφιτι με τη δημιουργικότητα και την φρέσκια ματιά των νέων που συμμετείχαν, αλλά και με την παράδοση και την ιστορία του τόπου.

Ευχαριστούμε θερμά τους καλλιτέχνες γκράφιτι ApSet, Ashos και Dimi για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας και την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε.

Περιμένουμε με ανυπομονησία την ανάρτηση του graffiti στον τοίχο του δημοτικού σχολείου Ραψάνης το επόμενο διάστημα!!!

Η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης δράσης έγινε με τη ευγενική χορηγία των: Ζήλος Δημήτρης- Πρόεδρος Κοινότητας Ραψάνης και ZILOS CHEMICALS, PAPADOPOULOS VITICULTURE, Ελπίδα Κουΐτση – Αντωνούλη, ΑΦΟΙ Σαγρώση, Κιού Μάρκετ, Τρύφων Τσάτσαρος, Χρύσα Παπαβασιλείου, Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης, Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!

© 2023 Ξενώνας Ραψάνης |  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Ακολουθήστε μας: