Οι καλοκαιρινές δράσεις που διοργανώνει το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας – «Ξενώνας Ραψάνης» του ΑΠΘ, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, συνεχίζονται με μία ξεχωριστή και πολύ ενδιαφέρουσα οικολογική δράση για μικρούς και μεγάλους. 

Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022, στην κεντρική πλατεία Ραψάνης στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι φυτικών βαφών με τίτλο «Από τα φυτά στα νήματα». Στόχος της δράσης είναι να γνωρίσουμε την πανέμορφη παλέτα που κρύβουν τα φυτά γύρω μας και να δούμε πώς μπορούμε  να την χρησιμοποιήσουμε για να βάψουμε υφάσματα και να ανανεώσουμε τα ρούχα μας με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Μαζί με τη Βενετία Γαλανάκη, περιβαλλοντολόγο, βαφέα και υφάντρα, θα γνωρίσουμε την παραδοσιακή τεχνική με την οποία μπορούμε να εξάγουμε βαφή από φυτά και να διατηρήσουμε το χρώμα τους πάνω σε υφάσματα. Μπορείτε να φέρετε μαζί σας ένα μικρό κομμάτι ύφασμα ή ρούχο από φυσική ίνα (βαμβάκι, λινό, μαλλί, μετάξι) για να το βάψουμε παρέα. 

Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η δράση θα πραγματοποιηθεί στον εσωτερικό χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ραψάνης. 

Σας περιμένουμε όλους και όλες! 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των αυγουστιάτικων δράσεων του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας – «Ξενώνας Ραψάνης» εδώ.

© 2023 Ξενώνας Ραψάνης |  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Ακολουθήστε μας: