Όσο ο Αύγουστος βαθαίνει, οι δράσεις του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας – «Ξενώνας Ραψάνης» του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, συνεχίζονται με αυξημένο ενδιαφέρον στο χωριό της Ραψάνης. 

Αναλυτικότερα, την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022, έξω από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, βρέθηκαν τα «Παιχνίδια του Κόσμου», του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας, διαθέσιμα για παιχνίδι, για παιδιά όλων των ηλικιών. Τα γνωστά πλέον ξύλινα και χειροποίητα παιχνίδια, προερχόμενα από διάφορους πολιτισμούς του κόσμου και κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά, ήταν μια πολύ καλή αφορμή να συναντηθούμε, να γνωριστούμε, να αλληλεπιδράσουμε και να παίξουμε παρέα. 

Στη συνέχεια, την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2022, στο Δημοτικό Σχολείο Ραψάνης, είχαμε την χαρά να πραγματοποιήσουμε για δεύτερη χρονιά εργαστήρι κεραμικής μαζί με τον κεραμίστα Γιάννη Ψαρά. Μικροί και μεγάλοι συγκεντρωθήκαμε και «μιλήσαμε» για το καλοκαίρι μας, παίζοντας και δημιουργώντας πήλινες βαρκούλες, ψαράκια και οτιδήποτε άλλο βάλαμε στη φαντασία μας. Ευχαριστούμε θερμά τον Γιάννη Ψαρά και τους/τις βοηθούς του για την ευκαιρία που μας έδωσε να έρθουμε σε επαφή με τον πηλό, να εκφραστούμε και να επικοινωνήσουμε πλάθοντας. 

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των επόμενων δράσεων – εκδηλώσεων στη Ραψάνη εδώ.

© 2023 Ξενώνας Ραψάνης |  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Ακολουθήστε μας: