Έπειτα από ένα πολύ ενδιαφέρον διήμερο με την προβολή των ταινιών «Αποχαιρετισμός» και «Οφειλή» του Σταύρου Ψυλλάκη, οι δράσεις του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας – Ξενώνας Ραψάνης του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, συνεχίζονται δυναμικά. 

Το Σάββατο 06/08 και ώρα 19:00, στην κεντρική πλατεία της Ραψάνης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης, θα έχουμε μαζί μας τη Μένη Χατζηπαναγιώτου (Rosmarino). Στο εργαστήρι αυτό θα ασχοληθούμε με την «Παρασκευή φυσικών εντομοαπωθητικών». Μικροί και μεγάλοι, θα μάθουμε πώς να φτιάχνουμε, με παραδοσιακές συνταγές και φυσικά προϊόντα, τα δικά μας αντικουνουπικά. 

Την Κυριακή 07/08 και ώρα 19:00, στην κάτω πλατεία του χωριού της Ραψάνης, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι «Πού πηγαίνουν τα χαλασμένα παιχνίδια;» με την Ηράκλεια Καραγιαννιού, εμψυχώτρια ομάδων με ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Σκοπός του βιωματικού εργαστηρίου είναι, μέσα από τα παλιά ή χαλασμένα μας παιχνίδια, να μιλήσουμε για την έννοια της επαναχρησιμοποίησης, τη σημασία της στην καθημερινή μας ζωή και τη σχέση μας με το περιβάλλον. Θα μάθουμε πώς να δημιουργούμε νέα παιχνίδια και αντικείμενα με δημιουργικό και ομαδικό τρόπο και να φροντίζουμε το περιβάλλον. Αν είσαι παιδί, από 6 έως 12 ετών, πάρε το παλιό σου παιχνίδι και έλα!! 

Σας περιμένουμε, για ακόμα μια φορά, να μάθουμε μαζί παίζοντας και δημιουργώντας!!

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των αυγουστιάτικων δράσεων του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας – «Ξενώνας Ραψάνης» εδώ.

© 2023 Ξενώνας Ραψάνης |  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Ακολουθήστε μας: