Το πρόγραμμα των αυγουστιάτικων δράσεων στο χωριό της Ραψάνης, που διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας – «Ξενώνας Ραψάνης», σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, ξεκίνησε και φέτος με ένα δυναμικό διήμερο οικολογικών δράσεων για παιδιά

Τη Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022, στην εκκλησία του Άι Γιάννη Ραψάνης, πραγματοποιήσαμε με την ομάδα  φυσικής δόμησης και περμακουλτούρας “Cob.gr”, ένα ενδιαφέρον εργαστήρι γνωριμίας με τη μέθοδο της φυσικής δόμησης. Ξεκινώντας, αναρωτηθήκαμε και συζητήσαμε πώς χτίζουμε τα σπίτια μας σήμερα αλλά και πώς διάφορα ζώα φτιάχνουν τις φωλιές τους και κατοικούν σε αυτές. Στη συνέχεια, μιμούμενοι τα χελιδόνια, «χτίσαμε» τις δικές μας χελιδονοφωλιές, χρησιμοποιώντας υλικά που βρήκαμε στον γύρω χώρο. Μέσα από αυτή τη δράση, ήρθαμε σε επαφή με τη διαδικασία της φυσικής δόμησης και αντιληφθήκαμε την απλότητα της κατοικίας, αντλώντας από παραδείγματα της φύσης. Ευχαριστούμε πολύ την ομάδα “Cob.gr” για την πολύ ενδιαφέρουσα δράση και τις πληροφορίες που μας μετέφερε.

Την επόμενη μέρα, στις 2 Αυγούστου 2022, καλωσορίσαμε την ομάδα “MAKE USE” και το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου Λάρισας στην κεντρική πλατεία της Ραψάνης. Αφού γνωριστήκαμε μέσα από μια σειρά παιχνιδιών, μιλήσαμε για την έννοια του δημόσιου χώρου και τη σημασία του στην καθημερινότητά μας. Στη συνέχεια, συνεργαστήκαμε όλοι και όλες μαζί και φτιάξαμε τα δικά μας “MAKE USE kits”, τα σετ καθαριότητας δημόσιων χώρων που περιλαμβάνουν μία βιοδιασπώμενη σακούλα, ένα γάντι και ένα αυτοκόλλητο και μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε κάθε φορά που επιθυμούμε να αφήσουμε ένα δημόσιο χώρο πιο καθαρό απ’ ό,τι τον βρήκαμε. Στο τέλος της δράσης, κατεβήκαμε στην μικρή πλατεία Ραψάνης και καθαρίσαμε συλλογικά την γύρω περιοχή, μαζεύοντας «ό,τι δεν άνηκε εκεί». Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους της ομάδας “MAKE USE” και το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου Λάρισας για την όμορφη δράση.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των επόμενων δράσεων – εκδηλώσεων στην Ραψάνη εδώ.

© 2023 Ξενώνας Ραψάνης |  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Ακολουθήστε μας: