Έπειτα από ένα τελευταίο τριήμερο δημιουργίας, οι αυγουστιάτικες δράσεις του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας – “Ξενώνας Ραψάνης” του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, έφτασαν στο τέλος τους.

Την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021 πραγματοποιήσαμε ένα ξεχωριστό περίπατο, μαζί με τη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας και την Ομάδα Περιπατητών Ραψάνης. Διασχίσαμε τοποθεσίες του χωριού μας, μάθαμε την ιστορία και τη σημασία της φωτογραφίας και απαθανατίσαμε όμορφες στιγμές και εικόνες με τις κάμερές μας, με τη βοήθεια και τις συμβουλές της Φωτογραφικής Λέσχη Λάρισας.

Την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021 υπό την καθοδήγηση του ξυλουργού κ. Γιάννη Δουμακή, κατασκευάσαμε μικρά ξύλινα σπιτάκια / καταφύγια για πουλιά. Μικροί και μεγάλοι χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες, επεξεργάστηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον και σε κλίμα συνεργασίας το ξύλο, και τέλος διακόσμησαν με όμορφα χρώματα και σχέδια τα ξύλινα σπιτάκια. Κατασκευάστηκαν 15 καταφύγια για πουλιά, τα οποία θα τοποθετηθούν στις γειτονιές του χωριού. Στο τέλος, γνωριστήκαμε διαδικτυακά με τους “Τζουμέικερς” και μάθαμε για το ανοιχτό εργαστήριο τους, στο οποίο σχεδιάζουν και κατασκευάζουν συνεργατικά, εργαλεία για αγροτική παραγωγή μικρής κλίμακας. 

Την τελευταία μέρα των δράσεων, Σάββατο 21 Αυγούστου 2021, κατά τις πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε η έκθεση “Γνωρίζοντας τον στατικό μοντελισμό”, σε συνεργασία με τη Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έλαβε χώρα η τελευταία μας δράση με τον κεραμίστα κ. Γιάννη Ψαρά, με τίτλο “Με συλλαβές από πηλό Της γης το αλφαβητάρι”. Παίξαμε και πειραματιστήκαμε με τον πηλό, πλάσαμε αυτοσχέδια σκεύη και διακοσμητικά αντικείμενα. Στην παρέα μας είχαμε μια ομάδα προσφυγόπουλων από το Κόκκινο Νέρό και εργαζόμενους από την Μ.Κ.Ο. ΚΕΑΝ, που συμμετείχαν μαζί μας στις κατασκευές. Η εκδήλωση έκλεισε με όμορφο και συγκινητικό τρόπο, με μουσική από τις κιθάρες δύο μαθητευόμενων προσφυγόπουλων, συνοδευόμενοι από το δάσκαλό τους και συνάδελφό μας Κώστα Γκαϊφύλλια και το Γιάννη Ψαρά.

© 2023 Ξενώνας Ραψάνης |  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Ακολουθήστε μας: