Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του κ. Θωμά Κοροβίνη “Ολίγη μπέσα, ωρέ μπράτιμε. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΩΡΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ” την Τρίτη 17 Αυγούστου 2021, στο θεατράκι του Μουσείου Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης. 

Με φόντο την καταπληκτική θέα του χωριού είχαμε την χαρά και την τιμή να ακούσουμε τον κ. Θωμά Κοροβίνη να μας αφηγείται αποσπάσματα από το βιβλίο του, με τη συνοδεία κλαρίνου από τον κ. Φίλιππο Φασούλα. Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τον Οδυσσέα Ανδρούτσο σε μια φανταστική δημόσια εξομολόγηση, την τελευταία ώρα της ζωής του, στη φυλακή της Ακρόπολης. Είδαμε έναν ήρωα αλλιώτικο, με τα θετικά και αρνητικά του χαρακτήρα του και τη μοναδικότητά του, να επιζητεί την αυτοδικαίωσή του. 

Το βιβλίο προλόγισε και σχολίασε η κα. Εύη Κουτρουμπάκη, φιλόλογος και κριτικός λογοτεχνίας.

Τα τελευταία χρόνια το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας έχει αναπτύξει μια πολύ στενή συνεργασία με τον κ. Κοροβίνη, ο οποίος με μεγάλη διάθεση, φροντίδα και αγάπη έχει συμβάλλει καθοριστικά στις δράσεις που πραγματοποιούμε στην περιοχή του Βαρδάρη, στη Θεσσαλονίκη, με τη γνώση και την εμπειρία που μοιράζεται μαζί μας. Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την αμεσότητα και τη ζεστασιά με την οποία ανταποκρίθηκε για την πραγματοποίηση της παρουσίασης του τελευταίου του έργου στην κοινότητα της Ραψάνης.

Ευχαριστούμε θερμά, την κ. Εύη Κουτρουμπάκη, για τον εξαιρετικό σχολιασμό του βιβλίου και τον κ. Φίλιππο Φασούλα για την υπέροχη συνοδεία κλαρίνου στο λόγο του συγγραφέα.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το βιβλιοπωλείο “Καλτσάς” για την παρουσία του στην εκδήλωση με τη διάθεση πλούσιου υλικού από το συγγραφικό έργο του κ. Θωμά Κοροβίνη.      

© 2023 Ξενώνας Ραψάνης |  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Ακολουθήστε μας: