Την Τρίτη 17 Αυγούστου και ώρα 20.00 στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον κ. Θωμά Κοροβίνη, στην παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του “«Ολίγη μπέσα, ωρέ μπράτιμε!» Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΩΡΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ.” Για το βιβλίο θα μας μιλήσει η κα. Εύη Κουτρουμπάκη, φιλόλογος και κριτικός λογοτεχνίας, καθώς και ο συγγραφέας του βιβλίου. Τον συγγραφέα θα συνοδεύει με το κλαρίνο του ο κ. Φίλιππος Φασούλας.

“Εμπήκα πάλιν σε λογισμούς. Άραγε τι θάνατον μου ετοιμάζουν; Θα με ξεκάνουν σίγουρα. Θα μου περάσουν θηλιά; Θα μου ρίξουν πισώπλατα; Θα με βαρέσουν ενώπιοι ενωπίω κατόπιν βασάνων; Θα με πετροβολήσουν; Θα με κατακρημνίσουν από τον Ιερόν Βράχον; Κατόπιν θα με θάψουν με ακολουθίαν εξόδιον; Θα με χαραμίσουν βοράν των ορνέων; Ή θα με παραδώσουν εις του αιρετικούς μουσουλμάνους;”

Ο Θωμάς Κοροβίνης, φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση, έζησε για οχτώ χρόνια στην Κωνσταντινούπολη. Εδώ και χρόνια ερευνά πτυχές του ελληνικού και του τουρκικού λαϊκού πολιτισμού, καθώς και τις σχέσεις μεταξύ τους. Συνεργάζεται με διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά.Έγραψε τα βιβλία: Τουρκικές παροιμίες, Κανάλ ντ’ Αμούρ, Τα πρόσωπα της Σωτηρίας Μπέλλου, Φαχισέ Τσίκα, Σκανδαλιστικές και βωμολοχικές ελληνικές παροιμίες, Κωνσταντινούπολη – Λογοτεχνική ανθολογία: Τούρκοι ποιητές υμνούν την Κωνσταντινούπολη, Ο Μάρκος στο χαρέμι, κ.ά.. Είναι συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής λαϊκών τραγουδιών. Το 1995 τιμήθηκε με το βραβείο Ιπεκτσί. Για το μυθιστόρημά του “Ο γύρος του θανάτου” τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2011, ενώ για το “΄55” τιμήθηκε με το βραβείο “Νίκος Θέμελης” 2013.


Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.facebook.com/events/521854835772245?ref=newsfeed

© 2023 Ξενώνας Ραψάνης |  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Ακολουθήστε μας: