Με μεγάλο ενδιαφέρον οι μικροί και μεγάλοι κάτοικοι του χωριού, αλλά και οι επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή, παρακολουθούν και συμμετέχουν στις δράσεις / εκδηλώσεις που διοργανώνει το Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας – Ξενώνας Ραψάνης του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης. Οι δράσεις / εκδηλώσεις συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα, με εργαστήρια, μοναδικά παιχνίδια και κινηματογραφικές αναζητήσεις. 

Τη Δευτέρα 9 Αυγούστου και ώρα 20.00 στη κεντρική πλατεία Ραψάνης θα ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας με το ωριαίο εργαστήριο «Προς Μιαν Άλλη Ανάπτυξη: ξεκινώντας από αυτά που ήδη υπάρχουν» από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Γραφείο Θεσσαλονίκης – Ελλάδα. Το εργαστήριο έρχεται να διερευνήσει διαφορετικούς τρόπους ανάπτυξης ορεινών περιοχών σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα, εστιάζοντας στην περίπτωση της Ραψάνης και τους πόρους που αυτή έχει ή θα μπορούσε εύκολα να κινητοποιήσει. Στο συμμετοχικό αυτό εργαστήριο καλούνται να συμμετέχουν μέλη της τοπικής κοινωνίας των πολιτών, τοπικοί επιχειρηματίες, εκλεγμένα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου, μόνιμοι και περιστασιακοί κάτοικοι της Ραψάνης. 

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 10 Αυγούστου και ώρα 19.00 στην κεντρική πλατεία Ραψάνης θα φιλοξενήσουμε “Τα παιχνίδια του κόσμου” του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας. Τα παιχνίδια του κόσμου είναι ξύλινα, παραδοσιακά, χειροποίητα παιχνίδια και κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμα υλικά, κυρίως ξύλο και κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με τη γαλλική οργάνωση Kaloumba. Καλούνται μικροί και μεγάλοι να συμμετέχουν στο παιχνίδι της ανακάλυψης των πέντε ηπείρων, αλλά και της αναγνώρισης της σημασίας της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης και του συλλογικού παιχνιδιού.

Συνεχίζουμε με ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό διήμερο που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ταράτσα Film Festival. Μέσα σε ένα κλίμα φεστιβαλικό, θα προβληθούν την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Αυγούστου και ώρα 21.00 στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου ταινίες μικρού μήκους, που διακρίθηκαν στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Λάρισας, το οποίο φέτος κλείνει τα 13 χρόνια παρουσίας του. 

Σας περιμένουμε όλες και όλους!

© 2023 Ξενώνας Ραψάνης |  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Ακολουθήστε μας: