Στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, έγινε το βράδυ της Κυριακής 11 Αυγούστου η παρουσίαση του θεατρικού αναλογίου «Ίσια Δικαιώματα» της Μαρίας Τσιμά, σε σκηνοθεσία του Θόδωρου Ιγνατιάδη. Κάτοικοι και επισκέπτες της Ραψάνης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εξαιρετικό θεατρικό αναλόγιο στο θέατρο του Μουσείου Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης.


Η μετανάστευση, το πέρασμα σε μια άλλη πατρίδα. Η συνύπαρξη της μοναξιάς και των στερήσεων με την αγάπη και την όρεξη για ζωή. «…πατρίδα είναι όπου και να ‘σαι, πατρίδα είναι εκεί που ζεις, εκεί που όλα μοιάζουν αυτονόητα..». Οι προσωπικές μαρτυρίες πέντε μεταναστριών γυναικών πήραν σάρκα και οστά στο κατάμεστο από κόσμο θέατρο του μουσείου Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης, μέσα από τις εξαιρετικές αφηγήσεις-ερμηνείες των ηθοποιών, Ιωακειμίδου Άννας, Μωραϊτοπούλου Μαρίας και Πολυζώνη Θοδωρή. Τα «Ίσια Δικαιώματα» δημιούργησαν έντονα συναισθήματα και βαθιά συγκίνηση στο κοινό, το οποίο στο τέλος ανταποκρίθηκε με το πιο θερμό χειροκρότημα στους εκλεκτούς συντελεστές του έργου.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη Μαρία Τσιμά, τον Θόδωρο Ιγνατιάδη, την Άννα Ιωακειμίδου, τη Μαρία Μωραϊτοπούλου και τον Θοδωρή Πολυζώνη για την άμεση, ειλικρινή και γεναιόδωρη ανταπόκρισή τους για την πραγματοποίηση αυτής της βραδιάς πολιτισμού.

© 2023 Ξενώνας Ραψάνης |  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Ακολουθήστε μας: