www.eleftheria.gr

Μια ιδιαίτερη μορφή ξενώνα, πήρε σάρκα και οστά στη Ραψάνη, που στοχεύει τόσο σε μια πολύπλευρη ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, όσο και στην ανάπτυξη δράσεων ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα, με κυρίαρχη τη στήριξη ευπαθών ομάδων.

Είναι η πρώτη κοινωνική δομή, «πολυμορφικής» θα λέγαμε λειτουργίας, που κάνει τα πρώτα της βήματα, με γερές βάσεις και τις καλύτερες προϋποθέσεις να δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα, καθώς η στέγη αυτή δημιουργήθηκε σε μια δύσκολη εποχή, ακριβώς για να στηρίξει μέσα σε αυτή, τους ανθρώπους.

Ο λόγος για τον παλιό δημοτικό ξενώνα Ραψάνης, που συντηρήθηκε για να φιλοξενήσει ένα εγχείρημα του προγράμματος «Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και με χρηματοδότηση από το υπουργείο υγείας.

Αναλυτικά για τη λειτουργία του ξενώνα, ενημέρωσαν σε συνέντευξη τύπου, στα γραφεία της έδρας του προγράμματος στη Λάρισα, ο συντονιστής του, κ. Σ      ωτήρης Λαϊνάς και η υπεύθυνη διοργάνωσης των δράσεων του «Ξενώνα Ραψάνης» κ. Μαρία Παπουτσή.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να διαβάσετε τη συνέχεια του άρθρου.

© 2023 Ξενώνας Ραψάνης |  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Ακολουθήστε μας: