Δημιουργική διάθεση, κατασκευές, παραμύθια και αθρόα προσέλευση μικρών και μεγάλων επισκεπτών περιλάμβανε το διήμερο ταξίδι στον μαγικό κόσμο της φαντασίας και του κουκλοθεάτρου, που διοργάνωσε ο «Ξενώνας Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ.,  σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών, το διήμερο 9-10 Ιουλίου 2016.

1

Με την καθοδήγηση και την υποστήριξη της εμψυχώτριας και κουκλοπαίχτριας Φωτεινής Καλούδη,  οι μικροί επισκέπτες του «Ξενώνα Ραψάνης» απόλαυσαν τη δραματοποιημένη με κούκλες ανάγνωση της αγαπημένης τους «Πετρόσουπας», έκαναν κατασκευές με πλαστελίνες, μεταμφιέστηκαν σε ήρωες της ιστορίας και έστησαν προς τιμή των παραβρισκόμενων μια αυτοσχέδια θεατρική παράσταση.

26

Εντυπωσιακές μαριονέττες με μαλακά υλικά και τεράστιες δόσης φαντασίας κατασκεύασαν οι ενήλικες συμμετέχοντες στο ειδικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο χώρο του «Ξενώνα Ραψάνης», ενώ το ίδιο απόγευμα οι δημιουργίες τους είχαν ψυχαγωγικό «ραντεβού» με τα παιδιά στην κεντρική πλατεία του χωριού, δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς φίλους του κουκλοθεάτρου να βιώσουν την εμπειρία του χειρισμού και της κίνησης της κούκλας.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την ευγενική χορηγία των: Βιβλιοχαρτοπωλεία «Άνεμος», Infoservices Πληροφορική – Ηρώων Πολυτεχνείου 122- Λάρισα, Χώρος κομμωτικής «Gianna», Ιωάννα Καπάνταη Δελιτζάκη – Λ. Κατσώνη 2 – Λάρισα, Preludio café – Ηρώων Πολυτεχνείου 69 – Λάρισα

Χορηγοί επικοινωνίας: Larissanet.gr, onlarissa.gr, paidis.com, ΔΗΡΑΛ, MUSICA RADIO.

2

3

5

11

18

12

14

15

17

24

25

© 2023 Ξενώνας Ραψάνης |  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Ακολουθήστε μας: