Tις προηγούμενες ημέρες το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας – “Ξενώνας Ραψάνης” του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, φιλοξένησε ιδιαίτερους καλεσμένους και καλεσμένες στη Ραψάνη.

Τη Δευτέρα 16 Αυγούστου είπαμε “Το Νερό Νεράκι” με τον κ. Γιάννη Κοντό, δρ. Πολιτικό Μηχανικό, Ερευνητή / Διδάσκων του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ.. Μιλήσαμε για τη φύση και τη δομή του νερού, μάθαμε για τις διαδρομές του μέσα από το παιχνίδι και ζωγραφίσαμε με το δικό μας τρόπο τον κύκλο του νερού, από τα σύννεφα στη γη και πάλι πίσω. Ακόμα, προβληματιστήκαμε σε σχέση με την κλιματική αλλαγή και το πως αυτή επηρεάζει τη ζωή μας.

Την Τρίτη 17 Αυγούστου είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον κ. Θωμά Κοροβίνη, στην παρουσίαση του τελευταίου του βιβλίου “Ολίγη μπέσα, ωρέ μπράτιμε. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΩΡΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ”. Σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με φόντο τη μαγευτική θέα από το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης, ταξιδέψαμε με την αφήγηση του συγγραφέα και τη συνοδεία κλαρίνου από τον κ. Φίλιππο Φασούλα. Το βιβλίο προλόγισε και σχολίασε η κ. Εύη Κουτρουμπάκη, φιλόλογος και κριτικός λογοτεχνίας.

Τέλος, την Τετάρτη 18 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε ένας μοναδικός περίπατος στις βρύσες του χωριού μας ακούγοντας “Ιστορίες για το νερό που ταξιδεύουν από τις Σταγιάτες στη Ραψάνη”. Μάθαμε για το γάργαρο, καθαρό νερό των Σταγιατών, τον αγώνα των κατοίκων για τη διατήρηση του νερού ως κοινού αγαθού και την πάλη έναντι της ιδιωτικοποίησής του.

© 2023 Ξενώνας Ραψάνης |  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Ακολουθήστε μας: