Ήδη από την άνοιξη του 2016, ο «Ξενώνας Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ., ξεκίνησε να διοργανώνει, εκτός των άλλων, δράσεις εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα με στόχο την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και την ενίσχυση των κατοίκων της στους αντίστοιχους τομείς. Οι δράσεις λαμβάνουν χώρα στη Ραψάνη και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με διάφορους φορείς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με αποκορύφωμα τους καλοκαιρινούς μήνες και κυρίως τον Αύγουστο. Έτσι και φέτος, παρά τις δυσκολίες που φέρει η πανδημία του κορονοϊού, όλο τον Αύγουστο θα διεξάγονται στο χωριό, τηρουμένων των απαραίτητων προφυλάξεων, δράσεις ποικίλου περιεχομένου, ανοιχτές και δωρεάν για κάθε ενδιαφερόμενο/η κάτοικο, επισκέπτη ή περαστικό όλων των ηλικιών. Ένας μήνας λοιπόν, γεμάτος πολυάριθμες δράσεις, που απλώνονται σε όλο το όμορφο χωριό της Ραψάνης και είναι άμεσα προσβάσιμες από την πόλη της Λάρισας, η οποία απέχει μόλις 50 χιλιόμετρα.

Σύμπραξη φορέων στον «Ξενώνα Ραψάνης»

Όπως προαναφέρθηκε, οι δράσεις οργανώνονται και υλοποιούνται μέσα από τη συνεργασία του «Ξενώνα Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ. με πλήθος φορέων, χωρίς την συμβολή των οποίων δεν θα μπορούσαν όλα αυτά να επιτευχθούν. Εξάλλου, η δημιουργική συνέργεια και η συνεργασία με φορείς της τοπικής κοινωνίας αποτελεί τη βάση της φιλοσοφίας του Προγράμματος. Αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης του «Ξενώνα Ραψάνης» για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων αποτελεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης. Επιπλέον, πολύ σημαντική είναι η σύμπραξη με το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης, τον Μορφωτικό Σύλλογο Ραψάνης και τον Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης. Όσον αφορά στον φετινό Αύγουστο, αξίζει να αναφερθεί, η από κοινού υλοποίηση δράσεων με το Θεσσαλικό Θέατρο, τον Σύλλογο Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Εύβοιας καθώς και τους/τις εργαζομένους/ες της Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ.

Ακόμη, είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή, να φιλοξενούμε φέτος τους Γιάννη Ζαϊμάκη, Κοινωνιολόγο, Καθηγητή Τμήματος Κοινωνιολογίας Παν/μίου Κρήτης και Λεωνίδα Οικονομάκη, Πολιτικό Κοινωνιολόγο, μέλος των Social Waste, εισηγητές της συζήτησης-εκδήλωσης, «Πολιτικό τραγούδι και κοινωνική διαμαρτυρία: μια περιήγηση στην κοινωνική ιστορία μέσα από τα τραγούδια των καταπιεσμένων», καθώς και τον πολιτικό τροβαδούρο Θανάση Γκαϊφύλλια που θα κλείσει μουσικά τη βραδιά. Επιπλέον, αξίζει να γίνει ξεχωριστή αναφορά στη φετινή συνάντηση και συνεργασία μας με τους Κωνσταντίνα Κόντσα, Θωμά Κοροβίνη και Στέλιο Κούλογλου, που είναι εξίσου μεγάλη τιμή να πλαισιώνουν το πρόγραμμα των δράσεων του φετινού Αυγούστου στη Ραψάνη.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα παρακάτω:

 

© 2023 Ξενώνας Ραψάνης |  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Ακολουθήστε μας: