Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας στο πλαίσιο των δράσεων εκπαίδευσης που υλοποιεί, πραγματοποιεί ένα αυτόνομο εισαγωγικό κύκλο θεωρητικής εκπαίδευσης στο πεδίο των εξαρτήσεων συνολικής διάρκειας 30 διδακτικών ωρών. Ο κύκλος αυτός αποτελεί τον 1ο κύκλο της θεωρητικής εκπαίδευσης του ετήσιου προγράμματος εκπαίδευσης (θεωρητικής και πρακτικής) που υλοποιεί το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας (περισσότερες πληροφορίες σε αυτό το σύνδεσμο).

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση θα ολοκληρωθεί σε 2 διήμερα σεμινάρια τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο Πρόγραμμα Ενταξιακών, Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας στη Ραψάνη Λάρισας. Τα σεμινάρια θα λάβουν χώρα στις εξής ημερομηνίες:

1ο Διήμερο: 11-12/11/2017

2ο Διήμερο: 9-10/12/2017

Η παρακολούθηση του Α’ σεμιναριακού κύκλου αποτελεί προϋπόθεση για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στον Β’ κύκλο εκπαίδευσης και να ολοκληρώσουν το ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Όσοι/ες έχουν ενδιαφέρον για τα εισαγωγικά αυτά σεμινάρια, αλλά δεν δύνανται να συμμετάσχουν στο ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μπορούν να παρακολουθήσουν αυτόνομα τον εισαγωγικό αυτό κύκλο, λαμβάνοντας βεβαίωση συμμετοχής για το συγκεκριμένο κύκλο.

Όσοι/ες ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 3/11/2017.

Περιεχόμενο κύκλου εκπαίδευσης:

Οι θεματικές ενότητες που θα καλύψει ο εισαγωγικός κύκλος εκπαίδευσης στο πεδίο των εξαρτήσεων είναι οι εξής:

Ιστορική αναδρομή της εξέλιξης του φαινομένου της εξάρτησης
Εισαγωγή στις κριτικές προσεγγίσεις του φαινομένου της εξάρτησης
Κριτική προσέγγιση της δράσης των ψυχοτρόπων ουσιών
Επιδημιολογικά στοιχεία για τα είδη των εξαρτήσεων και την εξάπλωση τους στη σύγχρονη εποχή
Εισαγωγή στις θεωρίες αιτιοπαθογένειας του φαινομένου της εξάρτησης
Εισαγωγή στις πρακτικές αντιμετώπισης των εξαρτήσεων (επαγγελματικές προτάσεις και προτάσεις αυτοβοήθειας/ αλληλοβοήθειας)
Εισαγωγή στις προσεγγίσεις πρόληψης των εξαρτήσεων
Προϋποθέσεις συμμετοχής και διαδικασία επιλογής:

Στο πρόγραμμα εκπαίδευσης μπορούν να συμμετάσχουν απόφοιτοι τμημάτων Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, Παιδαγωγικών Τμημάτων καθώς και Επιστημών Υγείας δημόσιων ιδρυμάτων της χώρας ή ισότιμων ιδρυμάτων του εξωτερικού, αναγνωρισμένων από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

Για τη συμμετοχή αποφοίτων άλλων αναγνωρισμένων τμημάτων Πανεπιστημίου και ΤΕΙ απαιτείται συνεννόηση με τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Προγράμματος.

Για την ένταξη του κάθε ενδιαφερόμενου στον εισαγωγικό κύκλο εκπαίδευσης απαιτείται α) η αποστολή βιογραφικού στο education@selfhelp.gr , όπου να αναφέρεται και η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό κύκλο και β) μια αρχική συνάντηση με τον υπεύθυνο του κάθε προγράμματος ή/και τον συντονιστή των προγραμμάτων, όπου αξιολογείται το ενδιαφέρον και η δυνατότητα παρακολούθησης του εισαγωγικού κύκλου.

Κόστος συμμετοχής:

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, ως δημόσιο πρόγραμμα, έχει εντάξει στους βασικούς του στόχους την εκπαίδευση λειτουργών υγείας και κοινωνικών επιστημόνων και ως εκ τούτου για τις δράσεις εκπαίδευσης δεν υπάρχει κανένα κόστος, αφού και αυτές οι δράσεις όπως όλες οι δράσεις του προγράμματος είναι δωρεάν.

Το μόνο κόστος που υπάρχει αφορά στη μετακίνηση και στη σίτιση των εκπαιδευομένων στα θεωρητικά σεμινάρια (εισαγωγικός κύκλος και σεμινάρια εμβάθυνσης). Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων παρέχεται δωρεάν διαμονή στο Πρόγραμμα Ενταξιακών, Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας στη Ραψάνη Λάρισας. Σε περίπτωση, όμως, που οι συμμετέχοντες/ούσες υπερβαίνουν τον αριθμό των ατόμων που μπορεί να φιλοξενήσει το πρόγραμμα τότε υπάρχει ένα κόστος ενοικίασης δωματίων της τάξης των 15 – 25 ευρώ κατ’ άτομο σε ξενώνα της περιοχής και τα έξοδα επιμερίζονται σε όλους/ες τους συμμετέχοντες/ούσες.

Περισσότερες πληροφορίες: Δημητριάδου Κική, τηλ.: 2495061191

© 2023 Ξενώνας Ραψάνης |  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Ακολουθήστε μας: