Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του «Ξενώνα Ραψάνης» του Π.Π.Α.

Μουσική, εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά, κουκλοθέατρο, δημιουργικές και εθελοντικές δράσεις, Πρώτες Βοήθειες, μαγειρική και πολλές εκπλήξεις περιλαμβάνει το σύνολο των εκδηλώσεων που διοργανώνει στη Ραψάνη αυτό το καλοκαίρι ο «Ξενώνας Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ.

 

Το πρόγραμμα αναλυτικά

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017 – 19.30 – «Ξενώνας Ραψάνης»

Ψυχοκινητικά παιχνίδια για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Εισηγήτρια: Έρση Ρουμελιώτη. Σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών. Είσοδος δωρεάν.

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017 – 19.30 – Δημοτικό Σχολείο Ραψάνης

Ενημερωτική συνάντηση Πρώτων Βοηθειών. Σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Είσοδος δωρεάν.

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017 – 18.00 – 20.30 – «Ξενώνας Ραψάνης»

Σεμινάριο δημιουργικής κατασκευής με την Καίτη Βολιώτη. Κατασκευάζουμε φουντίτσες με κλωστές και στολίζουμε γυάλινα βαζάκια με υλικά της φύσης, υφάσματα και διακοσμητικά στοιχεία. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης και τον Μορφωτικό Σύλλογο Ραψάνης. Κόστος συμμετοχή: 3 ευρώ.

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017 – 21.30 – «Ξενώνας Ραψάνης»

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ραψάνης, με τον σπουδαίο τραγουδοποιό Θανάση Γκαιφύλλια. Με τη στήριξη του Δήμου Τεμπών. Είσοδος δωρεάν.

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 – 10.30 – Κεντρική πλατεία Ραψάνης

Μουσικό εργαστήρι για παιδιά με τον Θανάση Γκαιφύλλια. Ο αγαπημένος τραγουδοποιός παίρνει την κιθάρα του και συνθέτει παρέα με τους μικρούς του φίλους ένα τραγούδι. Σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών. Είσοδος δωρεάν.

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017 – 19.00 – «Ξενώνας Ραψάνης»

Η κουκλοπαίχτρια Φωτεινή Καλούδη (ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ) παρουσιάζει την αγαπημένη παράσταση κουκλοθεάτρου «Τα τρία γουρουνάκια». Θα προηγηθεί εργαστήρι κατασκευής φιγούρας από χαρτί με τους ήρωες του παραμυθιού για τους μικρούς επισκέπτες.

Κόστος συμμετοχής: 3 ευρώ.

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017 – 18.00 – «Ξενώνας Ραψάνης»

Γεύσεις της παράδοσης. Οι γυναίκες της Ραψάνης μας μαθαίνουν τα μυστικά της παρασκευής σπιτικών μαρμελάδων και του ανοίγματος φύλλου. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης και τον Μορφωτικό Σύλλογο Ραψάνης. Είσοδος δωρεάν.

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017 – 18.00 – «Ξενώνας Ραψάνης»

Γεύσεις της παράδοσης. Οι γυναίκες της Ραψάνης μας μαθαίνουν τα μυστικά της παραδοσιακής κουζίνας. Στη δεύτερη ενότητα παρασκευάζουμε παραδοσιακά ντολμαδάκια. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης και τον Μορφωτικό Σύλλογο Ραψάνης. Είσοδος δωρεάν.

Παρασκευή 11  Αυγούστου 2017 – 18.30 – «Ξενώνας Ραψάνης»

Εικαστικό – δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. «Θέλω να σου χαρίσω κάτι…». Τα παιδιά ζωγραφίζουν και σχεδιάζουν τον δικό τους εικαστικό σελιδοδείκτη για να το χαρίσουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών. Είσοδος δωρεάν.

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017 – 19.00 – «Ξενώνας Ραψάνης»

«Βάρκα γιαλό»… Εικαστικό εργαστήρι κατασκευής και ζωγραφικής χάρτινης βαρκούλας για τα παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών. Θα συνοδευτεί από θεατρικό παιχνίδι με θέμα τη θάλασσα και το ταξίδι της βάρκας των παιδιών. Σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών. Είσοδος δωρεάν.

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 – 19.30 – «Ξενώνας Ραψάνης»

«Η ιστορία της κιθάρας και η συμβολή της στην ανάπτυξη της blues και rock μουσικής». Επιμέλεια – παρουσίαση: Δέσποινα Παπαγιώτη. Είσοδος δωρεάν.

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017 – 19.00 – «Ξενώνας Ραψάνης»

«Του ανέμου ο δείκτης, ο δικός μου ανεμοδείκτης». Εικαστικό εργαστήρι κατασκευής και ζωγραφικής ανεμοδείκτη από πολύχρωμα χαρτιά, σχοινιά και ζωγραφικά στοιχεία για τα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών. Είσοδος δωρεάν.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία των: DELOPOULOS TRANS, PRELUDIO CAFÉ, και Παντοπωλείο Ν. Ζαμπρακούκου – Κεντρική πλατεία Ραψάνης.

Χορηγοί επικοινωνίας:

Larissanet.gr, onlarissa.gr, paidis.com, ΔΗΡΑΛ, MUSICA RADIO.

© 2023 Ξενώνας Ραψάνης |  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Ακολουθήστε μας: