2ο Διήμερο σεμινάριο εμβάθυνσης στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας.

Θεματική: Ιστορική αναδρομή του φαινομένου της εξάρτησης σε διεθνές επίπεδο και η εξέλιξη του φαινομένου και των προσπαθειών αντιμετώπισης στην Ελλάδα από τις αρχές του 20ου αιώνα εώς και το τέλος της δεκαετίας του 1970.

Εισηγητές:
Α) Δημήτρης Υφαντής, Κοινωνιολόγος, Δρ. Κοινωνιολογίας, Υπεύθυνος τμήματος έρευνας και εκπαίδευσης 18 Άνω Ψ.Ν.Α.
Β) Κώστας Φραγκιαδάκης, Ψυχολόγος, Ψυχολόγος, MSc Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας Εξαρτήσεων, Διοικητικά υπεύθυνος και υπεύθυνος ανάπτυξης δράσεων κοινωνικής ένταξης Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας Α.Π.Θ.
Γ) Βαλεντίνα Δημητριάδου, Ψυχολόγος, MSc Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας των Εξαρτήσεων και Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων, Στέλεχος ομάδας έρευνας, τεκμηριώσης και βιβλιογραφίας Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας.
Δ) Σωτήρης Λαϊνάς, Ψυχολόγος, Δρ. Ψυχολογίας, Συντονιστής Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας Α.Π.Θ.

Στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 27-28/5/2017 στο Πρόγραμμα Ενταξιακών, Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Π.Π.Α. στη Ραψάνη Λάρισας, διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο. Η θεματική του σεμιναρίου αφορούσε στην ιστορία του φαινομένου της εξάρτησης σε διεθνές επίπεδο και η ιστορία της εξάρτησης και της απεξάρτησης από τις αρχές του 20ου αιώνα έως και τη δεκαετία του 1970 στην Ελλάδα. Επίσης στο πλαίσιο του διημέρου πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον ηθοποιό Γιώργο Μιχαλακόπουλο για το θέατρο, την τέχνη και τη δημιουργία.

 

© 2023 Ξενώνας Ραψάνης |  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Ακολουθήστε μας: